Kako da očistite svoj laptop?

Kako da očistite svoj laptop?


Da li ste znali da laptopovima treba više čišćenja nego kompijuterima? To je zato što sa svojim laptop računarima obično radimo više nego sa običnim računarima. Ako svakodnevno koristite prenosni računar, velika je šansa da mu je potrebno temeljito čišćenje. Možda nećete primetiti blage mrlje otisaka prstiju na ekranu, sitne mrvice zaglavljene između tastera na tastaturi i lagani sloj prašine koji prekriva kućište, ali njihovo čišćenje može doneti razliku.
Stoga smo, kako bismo vam pomogli da na siguran način uklonite sav uređaj sa uređaja, sastavili nekoliko saveta za čišćenje laptopa koje svako može lako slediti.
Međutim, pre nego što započnemo, napominjemo da morate isključiti laptop pre čišćenja. U suprotnom, možete završiti sa oštećenim uređajem. Ovo je od najveće važnosti.

KAKO OČISTITI KUĆIŠTE LAPTOPA?

Evo detaljnih saveta za čišćenje  laptop kućišta .

Korak 1: Isključite i izvucite iz struje laptop. Ako je moguće, izvadite i bateriju.

Korak 2: Pomešajte 1/5 blage tečnosti za pranje sudova sa 4/5  destilovane vode da biste napravili  „uradi sam“ tečnost za čišćenje.

Korak 3: Navlažite mek sunđer u tečnost za čišćenje, a zatim ga iscedite dok se potpuno ne osuši.

Korak 4: Pomoću sunđera nežno obrišite prašinu i prljavštinu sa kućišta laptopa. Odmah će očistiti prašinu sa laptopa.

Korak 5: Da biste očistili uglove, koristite standardni pamučni ili medicinski tampon. Međutim, pazite da ga ne umetnete ni u jedan priključak ili port na uređaju.

Korak 6: Uzmite krpu od mikrovlakana i obrišite kućište da biste se rešili viška vlage na površini.


Ukoliko imate ogrebotine na kućištu ili želite da ih izbegnete, savetujemo vam da investirate u laptop masku. Pored toga što štite i lako se održavaju, vaš laptop će dobiti svoj novi i unikatni izgled koji će vas, sigurni smo, oduševiti.

Upozorenje: Izbegavajte upotrebu sredstava za čišćenje sa amonijakom za uklanjanje prljavštine sa kućišta prenosnog računara

KAKO OČISTITI EKRAN LAPTOPA?Ekran laptopa

 ZA PRAŠINU I PRLJAVŠTINU

Oni koji nose naočare mogu potvrditi činjenicu da su krpe od mikrovlakana odličan način za čišćenje prašine i prljavštine sa staklenih površina.

 

Korak 1: Isključite i izvucite laptop iz struje. Osim što je sigurnije, tamni ekran će vam takođe pomoći da vidite čestice prašine koje bi u suprotnom ostale neprimećene.

Korak 2: Uzmite krpu od mikrovlakana i nežno je pritisnite na ekran. Obrišite samo u jednom smeru, umesto da ga ribate u krug. Jačim pritiskom možete oštetiti ekran svog uređaja.

Korak 3: Nastavite da brišete ekran dok se ne očisti od prašine.

Upozorenje: Nemojte koristiti papir ili papirni ubrus za čišćenje ekrana laptopa jer mogu prilično lako ogrebati površinu

 

ZA UPORNE MRLJE

Ako ekran vašeg laptopa izgleda naročito prljavo, a krpa od mikrovlakana jednostavno ne rešava posao, treba da očistite ekran destilovanom vodom.

Evo kako možete očistiti mrlje sa laptopa.

Korak 1: Isključite laptop i izvucite ga iz struje. Preporučuje se i uklanjanje baterije.

Korak 2: Stavite suv komad peškira ili tkanine na tastaturu kako biste izbegli kapanje.

Korak 3: Potopite meki sunđer u destilovanu vodu, a zatim ga iscedite dok se potpuno ne osuši.

Korak 4: Obrišite ekran sunđerom. Ako primetite da voda kaplje sa ekrana, odmah je očistite.

Korak 5: Sačekajte da se ekran laptopa potpuno osuši pre nego što ga zatvorite ili uključite.

Upozorenje: Trebalo bi da se uzdržite od upotrebe uobičajene vode iz slavine za čišćenje ekrana laptopa jer minerali mogu ogrebati površinu.

 

ZA MASNE I LEPLJIVE STVARI

Ti lepljivi otisci prstiju na ekranu računara mogu biti izuzetno dosadni. Međutim, ako krpa od mikrovlakana i sunđer natopljeni destilovanom vodom ne očiste ekran, razmislite o ulaganju u komplet za čišćenje laptopa. Ako to nije dostupno, bilo koje tečno sredstvo za čišćenje koje se koristi za čišćenje sočiva i naočara kamere može se koristiti za uklanjanje lepljivih tragova i masnih mrlja na ekranu.

 

Ovi saveti za čišćenje laptopa učiniće da vaš uređaj izgleda novo i sjajno.

 

Upozorenje: Većina uputstava na internetu vam možda predlaže da ekrane laptopa čistite alkoholom, ali istina je da izopropilni alkohol, sredstva za dezinfekciju, kao i sredstva za čišćenje sa amonijakom, morate držati dalje od ekrana računara.

KAKO DA OČISTITE TASTATURU LAPTOPA?tastatura laptopa

Da li možete da vidite mrvice hrane i druge ostatke zaglavljene između tastera na tastaturi, koji ometaju njegovu funkciju?

Pogledajmo kako da očistite tastaturu laptopa:

Korak 1: Isključite i izvadite laptop iz struje. Izvadite bateriju, ako je moguće.

Korak 2: Otvorite ekran laptopa i okrenite uređaj naopako. Možete ga čak i lagano promućkati ili tapkati da biste uklonili sve ostatke hrane i ostale ostatke sa tastature.

Korak 3: Uzmite običnu čačkalicu za uši ili mekanu četku da biste očistili rastresite ostatke između tastera.

Korak 4: Koristite krpu od mikrovlakana za brisanje tastature laptopa

Korak 5: Za tvrdoglave mrlje, umočite pamučni tufer u izopropil alkohol i pomoću njega rastvorite prljavštinu. Obrišite površinu čistom krpom od mikrovlakana da biste uklonili vlagu.

KAKO DA OČISTITE VENTILATOR LAPTOPA?

Zvuči li vaš laptop kao da se guši do smrti?

Ako je to slučaj, možda su krivci ventilatori za hlađenje ispod vašeg laptopa. Važno je očistiti ventilator prenosnog računara svakih nekoliko meseci jer prljavština može začepiti ploču i na kraju oštetiti sistem.

Evo nekoliko saveta za čišćenje laptopa koji će vratiti ventilatore za hlađenje u vašem uređaju u ispravni radni status.

Korak 1: Isključite laptop i izvadite bateriju.

Korak 2: Preokrenite uređaj i potražite otvor za vazduh na njegovoj spoljnoj ivici. Jednom kada ga pronađete, moći ćete i da pronađete njegovu pristupnu ploču.

Korak 3: Uzmite šrafciger i uklonite pristupnu ploču. U slučaju da vaš prenosnik nema ventilator dostupan na ploči, možda ćete morati da kontaktirate profesionalca da obavi posao.

Korak 4: Koristite vazdušni kompresor da nežno izduvate prašinu. Obavezno očistite ventilator kratkim naletima vazduha iz različitih uglova pod niskim pritiskom.

Korak 5: Nakon što ventilator izgleda čisto i sva prljavština je uklonjena, ponovo zavrtite pristupnu ploču na laptop.

Sada možete da vratite bateriju i uključite sistem.

KAKO DEZINFIKOVATI LAPTOP?dezinfekcija laptopa

Sada kada znate kako da kompletno očistite svoj laptop , vreme je da dezinfikujete uređaj.

Najbolji način da se rešite mikroba na prenosnom računaru je brisanjem ekrana, futrole, dodirne table i tastature dezinfekcionim maramicama. Ne samo da će vas zaštititi od mikroba i bakterija, već će i učiniti da vaš uređaj izgleda čisto i besprekorno.

Dezinfekcija laptopa i mobilnog telefona izuzetno je važna za vašu higijenu. U tu svrhu možete koristiti bilo koje dezinfekcijske maramice, samo pazite da ne sadrže  amonijak. Štaviše, uvek iscedite tečnost iz ovih dezinfekcijskih maramica pre nego što ih upotrebite na prenosnom računaru kako biste izbegli oštećenja.

Na našem blogu mogli ste da pročitate kako pravilno da očistite vaš laptop. Međutim, ostao je još jedan, poslednji korak koji će zaštiti vaš laptop od ogrebotina, prašine i prljavštine. Postavljanje naših Laptop maski je krucijalno da vaš laptop sija na nov, drugačiji način. Posetite naš sajt i potražite svoje idealno rešenje koji će u vama probuditi osećaj zadovoljstva!

Pogledajte naš drugi blog "Šta su laptop maske i kako da odaberete svoju"

                                             
                                                                                                 
LAPTOP MASKE      


                                      
                                                                                              MACBOOK MASKE                               

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.